السبت، 20 يوليو 2013

الدخن ..... و فوائده العظيمة


حبوب الدخن غذاء و دواء



يعتبر الدخن من المحاصيل 
الغذائية وتحتوي على مواد نشوية وبروتينية 


وفيتامينات وكويريستين وزيت ثابت


ومن استعمالاته الطبية انه مدر للبول كما ان طبخ الدخن بالحليب




وأكله يساعد على نشاط الدورة الدموية




وفعال في علاج القرح المعدية المعوية




اما فيما يتعلق بهشاشة العظام فإن الدخن يحتوي على معدن الكالسيوم 




ومعدن الكالسيوم مهم جداً ضد هشاشة العظام وعليه فان الإكثار من أكل 




خبز الدخن او مطبوخه جيد لهذا الغرض







وحبوب الدخن به اكثر البروتينات اكتمالا من جميع انواع الحبوب 




وهو يساعد على الحد من الكولستيرول 




ويوقف تكون انواع معينه من حصى المرارة 




وهو النوع الوحيد من الحبوب الذي بفضل كونه قلويا فانه يصلح لحالات الطحال والبنكرياس والمعدة 




كما ان الدخن يفيد من يعانون من حموضة الجسم 




كما يفيد مرضى التهاب القولون وقروح المعدة واضطربات الجهاز البولي 




ويحتوي الدخن على البروتينات والفيتامينات والمعادن والدهن الغير مشبع هو اعلى مما في اي نوع اخر من الحبوب .




و نأتي لطريقة تحضير مديدة الدخن


الطريقه الاولى

المقادير

دقيق دخن حسب الحوجه

عطرون مبلول فى كبايه ونستعمل فقط ماء العطرون

مويه

سمن بسيط لتحمير الدقيق

سمن للوجه

الطريقه

نحمر الدقيق فى السمن بعد مايتحمر نكب ليهو المويه

ونبدا نضربو بالمفراكة او الملعقه الخشب عشان ما يتلبك معاى

لو حسيت انه العجنه صارت لينه ممكن تضيف شوية دقيق

نكب العطرون بعد ما فركنا كويس

طبعا اللون حايبقى اصفر زي الكركم كب رشه ملح بسيطة

افرك كويس عشان الملح يدخل فى الخليط كويس

كبو فى سكريات اوقوالب

قدمو بارده او ساخنة

مع التقديم كب سمن ولبن

وماتنسى السكر

دي طريقة

الطريقة التانيه

اغلي مويه حبه وبعد ماتغلى
حلى الدقيق بى حبة مويه زي مابنعمل فى العصيده وابدى كب
واضرب لما تصل القوام المطلوب وقف تكب الدقيق
و كب العطرون والملح بعد ماتبقبق معاك اطفيهو من النار واقطعها
فى سكريات او قوالب وقدمو بى نفس الطريقة الاولى




ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق